Lokal SEO-guide: Så optimerar du ditt företag för lokal sökning

Enligt undersökningar genomförda av Google i samarbete med Ipsos MediaCT och Purchased, visar det sig att fyra av fem konsumenter föredrar att sökannonser anpassas till deras stad, postnummer eller omedelbara omgivningar. Dessutom har Google data visat att sökningar efter lokala platser utan kvalificeraren "nära mig" har ökat med 150% under de senaste två åren. Denna statistik understryker värdet av lokal SEO för företag som siktar på att öka sin lokala marknadspenetration och försäljning. I denna artikel kommer vi att utforska vad lokal SEO är, hur det fungerar, dess fördelar och hur man optimerar sin webbnärvaro för bästa lokala synlighet.


Vad är Lokal SEO?

Lokal SEO är processen att optimera ditt företags online-närvaro för att fånga upp sökningar från potentiella kunder i närheten. Till skillnad från traditionell SEO, som fokuserar på att öka ett företags övergripande synlighet på internet, fokuserar lokal SEO specifikt på att framhäva ditt företag i lokala sökresultat. Detta innebär att när någon i ditt område söker efter en produkt eller tjänst på plattformar som Google och Bing, som du erbjuder, kommer ditt företag att synas i deras sökresultat.


Hur fungerar det?

Lokal SEO använder sig av flera strategier och metoder för att förbättra ditt företags synlighet i lokala sökresultat. Detta inkluderar:

Google My Business (GMB): Det första steget är att skapa och optimera en GMB-profil. Detta innebär att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad, inklusive adress, öppettider och kontaktinformation.

Lokala sökord: Använd sökord som speglar det lokala språkbruket och geografiska referenser. Detta hjälper till att förbättra relevansen i lokala sökningar.

Citeringar och länkar: Se till att ditt företag nämns på lokala nyhetssidor, branschspecifika webbplatser och i lokala företagsregister. Kvalitativa och relevanta länkar från dessa källor kan öka ditt företags trovärdighet och synlighet.

Recensioner: Positiva recensioner från lokala kunder kan förbättra ditt företags synlighet och trovärdighet. Svara aktivt på recensioner för att visa att du värderar kundfeedback.


Varför ska man jobba med lokal SEO?

Den största fördelen med lokal SEO är dess förmåga att generera mycket riktad trafik. Företag som syns i lokala sökresultat har större chans att locka till sig kunder som redan är intresserade av vad de erbjuder. Detta är särskilt viktigt för småföretag som ofta är beroende av lokal kundkrets.


Vem ska jobba med lokal SEO?

Alla företag som har en fysisk närvaro eller erbjuder tjänster i en specifik geografisk område bör överväga lokal SEO. Detta inkluderar allt från restauranger och detaljhandelsbutiker till tjänsteföretag som advokatbyråer och tandläkarkliniker. Det är särskilt viktigt för nya företag som behöver etablera sin närvaro på marknaden.


Optimering för lokalt SEO

Förutom de redan nämnda strategierna är det viktigt att också fokusera på mobiloptimering. Eftersom många lokala sökningar görs på mobila enheter, behöver din webbplats vara responsiv och ladda snabbt på olika enheter. Dessutom kan du använda sociala medier för att främja lokala evenemang och erbjudanden, vilket kan hjälpa till att förbättra lokal engagemang och synlighet.


Sammanfattning

Att integrera dessa strategier i din digitala strategi kan dramatiskt öka din synlighet och attrahera fler kunder i ditt geografiska område. Genom att noggrant implementera och kontinuerligt uppdatera din lokal SEO-strategi, kan du bygga en stark lokal närvaro som bidrar till långsiktig affärstillväxt och framgång.
Behöver du hjälp med lokal SEO? Hör av dig till oss via vårt formulär nedan!

Lär dig mer om SEO:

Laddningstid – En guide till snabbare hemsida och hur det påverkar SEO

Dela

Nyfiken på hur ni kan ta era digitala
plattformar till nya höjder?

Skicka in din mailadress så tar vi kontakt med dig

Let's talk!

1.  Berätta kort om dig och dina mål.

2. Vi bestämmer en tid där vi kan ses och ta reda på om vi är en match (made in heaven)! Online, fysiskt eller på telefon – You decide!

3. We make it happen✌️

Boka ett möte

1.  Skicka in dina kontaktuppgifter

2. Vi tar kontakt och bokar in en tid som passar dig

3. Vi påbörjar analysarbetet