Investera långsiktigt och lönsamt i ditt företag

Med hjälp av sökmotoroptimering kan du driva relevant trafik till din hemsida via organiska sökningar på Google, platsen där nio av tio transaktioner inleds.

Sökordsanalys och SEO

SEO, eller Search Engine Optimization, spelar en central roll för att lyfta din hemsidas position på sökmotorer, speciellt Google. Googles affärsfilosofi är att ge sina användare det mest relevanta innehållet, vilket innebär att det inte finns några genvägar till framgång. Framgångsrik SEO kräver en noggrant riktad strategi mot din specifika målgrupp, kombinerat med en optimal teknisk och innehållsmässig strukturering av din webbplats.

För att skapa denna framgångsrika SEO-strategi är det avgörande att förstå hur dina potentiella kunder beter sig på Google. Detta uppnås genom en grundlig sökordsanalys, vilket ger insikter i var, när och hur kunder söker efter dina tjänster och produkter. Med hjälp av denna data kan du sedan skräddarsy hemsidans innehåll för att spegla det faktiska sökbeteendet, vilket i sin tur maximerar din webbplats synlighet och effektivitet.

Successful
Since 2018

0

Kvadratmeter
Kreativ yta

0

Fantastiska
medarbetare

0

Genomförda
projekt

Vill du prata om SEO med oss?

Hör av dig till vår projektledare Hanna!

hanna.eriksson@acrowd.se

Case - SEO

Make Space

Reierstam

Edda Förskolor

On-page SEO

On-page SEO handlar om att optimera enskilda webbsidor för att de ska ranka högre och dra mer trafik från sökmotorer. Detta inkluderar att justera innehåll, titlar, meta-beskrivningar och HTML-taggar för att de ska överensstämma med relevanta söktermer och fraser.

Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar om att optimera webbplatsen för sökmotorns crawlers. Det omfattar webbplatsens hastighet, mobilanpassning, sidstruktur och säkerhet, vilket gör din webbplats lättillgänglig och begriplig för sökmotorer.

Konkurrentanalys

Konkurrentanalys inom SEO innebär att granska konkurrenters strategier för att identifiera styrkor och svagheter. Detta inkluderar analys av sökord, innehåll och länkar. Insikterna hjälper dig att skapa en verklighetsanpassad SEO-strategi.

Vår process

Har ni en befintlig hemsida som ni vill SEO-optimera?

Om du redan har en befintlig webbplats, använder vi olika SEO-verktyg för att analysera vilka sökord dina besökare använder för att hitta dina undersidor. Därefter jämför vi detta med hur effektivt du har utnyttjat dessa ord på varje undersida.

Ett vanligt problem vi identifierar är att sökorden eller fraser som dina besökare använder inte inkluderas tillräckligt eller korrekt. Kanske finns det andra sökord som skulle kunna generera mer trafik till din webbplats?

Om så är fallet, identifierar vi dessa och implementerar dem på din webbplats.

Behöver ni en helt ny, SEO-anpassad hemsida?

Om vi ska bygga en ny webbplats från grunden, startar vi SEO-arbetet med en omfattande sökordsanalys. Vi analyserar, diskuterar och experimenterar med olika sökord, undersöker varje ords sökvolym, konkurrens, intention och ser till att orden inte konkurrerar med varandra.

När vi har identifierat rätt sökord att fokusera på, etablerar vi en övergripande innehållsstruktur, organiserar en effektiv titelstruktur, säkerställer att alla bilder har beskrivande alt-texter, optimerar sidans laddningstid, samt konfigurerar externa tjänster som Google Analytics och Google Search Console.

Genom att utföra dessa steg skapar vi en webbplats som uppfattas som användarvänlig och som hjälper Googles algoritmer att förstå dess innehåll. Resultatet är en webbplats som rankas högre i sökresultaten och blir synlig för dina potentiella kunder när de söker efter dina tjänster.

Bra SEO tål att mätas

När du påbörjar ditt SEO-arbete är det viktigt att sätta tydliga mål och ha realistiska förväntningar från start. SEO bör ses som en pågående process, inte en engångsåtgärd. Det initiala arbetet kan ofta liknas vid ett experiment, där du måste testa, anpassa och på ett metodiskt sätt bygga en djup förståelse för hur din marknad beter sig. Vi föredrar att ingå långsiktiga samarbeten, vilket ger oss möjligheten att ständigt följa upp, utvärdera och justera din strategi över tid.

Vi strävar också efter att stegvis överföra kunskap till våra kunder, för att ge dem en solid förståelse för de verktyg och åtgärder som gör verklig skillnad.

Är du redo att ta steget?

💡
Fick du några idéer?

Kul att träffas, är du nyfiken på hur det är att jobba med oss eller vill ha råd om hur du ska gå vidare? Fyll i vårt formulär för att komma i kontakt med oss.