Att investera i webbdesign är aldrig en dålig affär

UI- och UX-design är inget mer än ren och skär problemlösning och det är precis vad vi går igång på, att leverera träffsäkra digitala produkter.

Digital UI- och UX-design

Att investera i design är aldrig en dålig affär. Världen är driven av att kunna ta beslut och med rätt verktyg kan du vara med och påverka. På acrowd jobbar vi med affärsdriven design, det betyder att vår design ska utformas efter affärsmål.

Innan vi påbörjar ett projekt med digital design skapar vi alltid en djup förståelse för problemet vi löser. Vi definierar vad som är viktigt att fokusera på för att förbättra produkt- och användarupplevelse och maximera din investering i projektet.

Vi översätter komplexa användar- och affärsmål till enkla, tillgängliga och användarvänliga lösningar. Vi ser över hela er plattform, dess funktioner och hur den påverkas av ny funktionalitet.

Successful
Since 2018

0

Kvadratmeter
Kreativ yta

0

Fantastiska
medarbetare

0

Genomförda
projekt

Vill du prata om design med oss?

Hör av dig till vår projektledare Hanna!

hanna.eriksson@acrowd.se

Case – UI- och UX-design

Alexander Bitar

Östra Sveriges Luftvårdsförbund

Therese Sennerholt

User Experience

Allt fler företag ser nyttan med att jobba nära sina användare. Vi djupdyker i ert företags unika strukturer och kan på så vis förenkla den digital kundresan så att den effektivt leder nya besökare genom konverteringsprocessen. Ingen av våra kunder är den andra lik och genom att få en grundläggande förståelse för er verksamhet kan vi nå tydligt uppsatta mål. Vi hjälper till med lean UX, att skapa wireframes, prototyper och konverteringsoptimering.

User Interface

Att ta fram det slutgiltiga gränssnittet för olika plattformar och dess funktioner görs ofta tillsammans med en Art Director för att tillsätta de verktyg som kommer passa in på era besökare och ert varumärke. Attraktiv UI handlar om att skala ner innehållet och bara behålla det viktigaste samtidigt som alla visuella element får en harmoni. Genom att lägga tid på UI så kommer den slutgiltiga produkten att kännas mer påkostad.

Designsystem

Många företag står inför utmaningar eftersom digitala produkter utvecklas över tid. En äldre version som man har designat efter ett tydligt mål kan behöva uppdateras när det uppstår ett behov av ny funktionalitet vilket ställer krav på struktur och användarvänlighet. Många upplever det svårt att hålla ihop den röda tråden och helhetsintrycket blir ofta spretigt över tid. Med ett designsystem blir din hemsida eller app lätt att skala upp utan att göra avkall på design. 

Vår process

Vi utforskar och identifierar utmaningar

Vi utforskar – Vi samlar in underlag från er organisation och involverar de personer och avdelningar som är värdefulla för att skapa en förståelse för insatsen.

Vi definierar utmaningar – Vi definierar vilka problemområden som kan finnas, vad som borde förbättras eller förändras och sammanställer våra upptäckter från den utforskande fasen.

Leave no stone unturned

Vi spånar på olika lösningar – När man väl har problemområdet tydligt framför sig så kan man börja med den kreativa processen. En viktig del av att skapa design som når en hög verkshöjd är att ha ett stort urval av idéer som man kan jämföra med varandra för att se till att lösningen blir så fördelaktig som möjligt för just er verksamhet.

Vi väljer en lösning och fattar vårt beslut – Du som kund är med på hela resan och det är viktigt för oss att du känner dig välinformerad och trygg i vad vi väljer att gå vidare med. Detta gör vi genom att vara transparenta med våra upptäckter och de olika för- och nackdelar för olika alternativ.

Dags att skrida till verket!

Produkten är i produktion – Nu jobbar vi hårt för att uppfylla vår gemensamma vision. Vi tar fram tydliga riktlinjer som gör att du som kund redan före vi sätter igång har en tydlig bild av slutresultatet.

Utvärdering och test – När vi är klara så följer vi upp och ser till så att produkten fyller sitt syfte. Ökar hemsidans trafik? Genereras det fler kunder? Når ni ut med ert budskap? Alla branscher är unika och ibland är det nödvändigt att gå tillbaka till ett tidigare steg för att optimera aspekter av insatsen.

Är du redo att starta?

💡
Fick du några idéer?

Kul att träffas, är du nyfiken på hur det är att jobba med oss eller vill ha råd om hur du ska gå vidare? Fyll i vårt formulär för att komma i kontakt med oss.